Program

2023.08.08. 09:00

Magyar–olasz napot tartottak Olaszfán

Magyar–olasz baráti napot tartottak a településen. Díszpolgári címmel ismerték el dr. Tompa Györgyöt, aki ötven évig volt háziorvosa a falunak.

Tóth Judit

Fekete Róbert díszpolgári címet adott át dr. Tompa Györgynek

Forrás: Novák Roland

A Szent Miklós-templomban a Vivace kamarazenekar koncertjével kezdődött a program, majd kétnyelvű szentmisét tartottak, amelyet Merkli Ferenc plébános és dr. Gyürki László pápai prelátus, Olaszfa díszpolgára celebrált. Fekete Róbert polgármester köszöntője után V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő is üdvözölte az egybegyűlteket, majd kommunális karbantartó eszközöket adott át a Szívügyünk Olaszfa Egyesületnek, amelyeket a Magyar falu programból és a Leader pályázaton nyert forrásból vásárolhattak. Beszédet mondott az olasz kistelepülés, Gaiba polgármestere, Nicola Zanca. Nem titkolt szándék, hogy Olaszfa és Gaiba testvértelepülési megállapodást kössenek. Zárásként fellépett a Kármentő zenekar és az Ungaresca Senior Táncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában