Helyi közélet

2023.08.06. 18:34

Megint megrendezik a Muravidéki Vágtát

A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és a Lóbarátok Egyesülete szervezésében augusztus 19- én 7. alkalommal rendezik meg a Muravidéki Vágtát, az idei szilvásváradi Nemzeti Vágta előfutamát.

Vaol.hu

A legnagyobb változás a tavalyihoz képest az, hogy idén három lovassal az úgynevezett Kishuszár Vágta is szerepel a programban. A nemzeti és szlovén futamokban 11–11 lovas áll rajthoz, mindkét kategóriában három előfutam várható. A nemzetiségi előfutamok három első helyezettje, a kishuszár futam győztese, valamint a Lendva Községet képviselő lovas bekerül a Nemzeti Vágtára. Az eddig megszokottakkal ellentétben a szlovén futam győztese nem szerepelhet a Nemzeti Vágtán, erről az anyaországi szervező döntött. Az új rendszer szerint ugyanis meghívásos alapon, rotációs rendszerben szerepelnek a nem nemzeti lovasok. A versenybíró idén is a rutinos Winkler Zsolt lesz, a szervezésre 40 ezer eurót költenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában