Fejlesztés

2023.08.12. 19:45

Megújult a Micimackó Óvoda Magyarlakon - fotók, videó

Régi álom vált valóra a településen: az óvodát bővítették, emellett kívül-belül fel is újították a jövő nemzedéke számára. A beruházás a Magyar falu program mintegy 68 millió forintos támogatásából és 21 millió forintos önkormányzati önerőből valósult meg.

Tóth Judit

Forrás: Unger Tamás

Az átadó ünnepségen elsőként Monek Dávid, a település polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. A településvezető a beruházás részleteit is ismertette: a most felújított épületben eredetileg idősek napközi otthona működött, majd sportöltözőként funkcionált, 1992-ben lett óvoda. A Magyar falu program támogatásából, valamint saját erőből 70 négyzetméterrel bővítették az épületet, belső átalakításokat végeztek és most már tornaszobának is örülhetnek. 

Részben megújult az aljzat és új betonfödém is készült, emellett a teljes víz-, villany és fűtésrendszert is korszerűsítették. A régi nyílászárókat újakra cserélték, elkészült a homlokzati szigetelés és a napelemrendszer. A belső terek is megújultak, a bejáratnál mozgáskorlátozott parkolót alakítottak ki, új kerítés készült, a régi melléképület helyére újat építettek. A felújítás előtt maximum 25 kisgyermeket tudott fogadni az intézmény, most már harmincat. A polgármester arról is örömmel számolt be, hogy nő a település lakossága: 2015-ben 740 lakosa volt Magyarlaknak, 2022-ben pedig már 809. 

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője így fogalmazott: jól mutatja a magyarlakiak jövőbe vetett bizalmát, hogy a legkisebbek intézményét bővítik, újítják fel. Nem szorul magyarázatra, mi jelent, ha egy településnek korszerű, felszerelt óvodája van, amely nagyban segíti a lakosság helyben tartását, ezzel is erősítve a közösséget.  

Az óvodások műsora után dr. Takács Gyula plébános áldotta meg a megújult Micimackó Óvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában