vaol.hu podcast

2023.08.15. 14:00

Podcast Kiss Mártonnal: Dél-Koreából, Japánból is érkeztek növendékek a szombathelyi zongora-mesterkurzusra

Első zongora-mesterkurzusáról és a ELTE-Rotary mentorprogramjának támogatásáról is kérdeztük podcastunkban Kiss Márton zongoraművészt.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Dél-Koreából, Japánból és Bulgáriából is érkeztek az ötnapos zongora-mesterkurzusra, aminek zárókoncertjét szombaton a Bartók Teremben tartották

Maurizio Morettit - a kurzus vezető tanárát - a világ minden részére hívják. Nagyon sokszor jár Japánban, Dél-Koreában, emellett a Schola Cantorumban, Párizsban és Olaszországban is vannak mesterkurzusai. - Ez egy külön öröm számomra, hogy Magyarországon, Szombathelyen és Oberschützenben ezt meg tudtuk szervezni - mondta el Kiss Márton, aki első alkalommal vállalta magára egy zongora-mesterkurzus előkészítését, lebonyolítását, így beszélt a feladattal járó kihívásokról is.  

A zárókoncerten hallhattuk a szombathelyi kötődésű Horváth-Barton Hanna és Lakatos András zongorajátékát, és lehetett támogatni az ELTE-Rotary mentorprogramját is. Ismert, Kiss Márton 2009-ben vehette át a Kiss Sándor-díjat a szombathelyi Rotary klubtól, azóta is szívesen működik együtt a szervezettel. A zongoraművész fontosnak tartja a mentorprogram célkitűzéseit - állami gondozott gyerekekkel heti rendszerességgel foglalkoznak egyetemi hallgatók -, ezért is állt örömmel az ügy mellé. 

Hallgassa meg teljes beszélgetésünket! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában