Réttakarítás

2023.08.23. 13:27

Szombathelyi diákok segítenek megtisztítani a természetvédelmi területet Sopronban

A Fertő–Hanság Nemzeti Park munkatársai a szombathelyi Herman Ottó Szakiskola diákjaival közös réttakarítást és szemétszedést tartanak Sopronban.

Vaol.hu

Forrás: VN

Az egész héten át tartó munkálatok a Bécsi-dombon lévő Reisch György-emlékhelynél kezdődtek kedden, majd a Szárhalmi-erdőben a Szent Antal-dűlőben folytatódnak. 

– A Bécsi-domb egy 8 hektáros természetvédelmi terület, 2006-ban alakult. A védetté nyilvánítás célja az volt, hogy az itt élő sziklagyepeket, sztyeppréteket, molyhos tölgyeseket és az ezekhez kötődő élővilágot megóvjuk – mondta el Takács Gábor, a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi szakreferense. – Korábban a területet legelőnek használták, de a legeltetés 30–40 évvel ezelőtt megszűnt. Ennek hiánya miatt olyan fajok telepedtek meg itt (elsősorban a fehér akác), amelyek nem ide valók. Az akác gyors terjedése a sziklagyepeket és sztyeppréteket néhány év alatt ellepte, elpusztítva az őshonos növényzetet – tette hozzá. 

Teljes cikket ITT olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában