Karnevál 2023

2023.08.27. 13:59

Tolongás nincs, szellős volt a vasárnap délelőtti karneváli forgatag - fotók

A Savaria Karnevál utolsó napjának délelőttjén még sokan sétáltak, nézelődtek az Öreg Város Vásárában, és ismét megtöltötték a Kalandvárat a gyerekek.

Tömböly Ágnes

Szántó István kislányával, Fannival a Fő téren

Fotó: Unger Tamás

Főként a vásár miatt látogatott ki vasárnap délelőtt a Savaria Történelmi Karneválra Szántó István családjával, Dozmatról érkeztek. Kislánya, Fanni egy bocis tologatós játékot már kiszúrt magának, azért valószínűleg majd visszamennek. - A gyerekek miatt is szeretjük nézegetni az apró csecsebecséket, szívesen választanak kézzel készített fafaragványokat. Korábban egyszer-kétszer a felvonulást is megtekintettük, de inkább a vásári részt találjuk érdekesebbnek - nyilatkozta Szántó István, aki szerint örömteli, hogy ezekben a napokban Szombathely élete kicsit felpezsdül. 

A karnevál utolsó napján az Öreg Város Vására vegyes képet mutatott: néhány árus egymás után szolgálta ki vevőit, máshol arra vártak, hogy legalább egy érdeklődő feléjük nézzen. Szellős volt vasárnap délelőtt a karneváli forgatag: aki vásárolni akart, annak nem kellett tolakodnia egy standnál sem, a kereskedők pedig örömmel mutatták portékáikat. 

A Gayer Parkot még vasárnap délelőtt is megtöltötték a családok. A Kalandvárban éppen a tűzoltást próbálta ki Baranyai Eszter kisfia, Dávid: tűzoltófecskendővel ügyesen célozta több méter távolságba a vízsugarat és locsolta le a sportpálya közepén égő lángot. Mindez természetesen tűzoltók felügyelete mellett történt. Az anyuka kérdésünkre elmondta: minden nap kijöttek a Savaria karneválba, hiszen Szombathelyen a városközpontban laknak. 

- Körbejártuk a vásárt a Fő téren és a Kossuth Lajos utcában is. Az esti programokba kicsit belekóstoltunk, ha végig nem is maradtunk. Ismerősökkel, barátokkal is találkoztunk, gyorsan eltelt így az idő és mindenki jól érezte magát - hallottuk Baranyai Esztertől. 

Még vasárnap délután is érdemes kilátogatni a Savaria karneválba, a záróceremóniát 20.30 órakor tartják, majd utána a Forum színpadot az Anima Sound System foglalja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában