Karnevál 2023

2023.08.27. 07:04

Ilyen volt a Savaria karnevál szombatja - sok, sok fotó

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Megírtuk, idén első alkalommal nem Claudius császár vezette a menetet, hanem úgynevezett – a csatából győztesen hazatérő - triumfus diadalmenet.

A menetben láthattuk a babérkoszorút viselő császárt, majd a legiok felvonulása következett. A farkaskucsmás katonák mögött a tógát viselő városvezetők vonultak, a sort dr. Balázsy Péter megyei jegyző zárta.

A jelmezes menetben feltűnt még Kleopátra, képviseltette magát a plebejus és a későbbi korok hagyományőrzői, köztük pónilovas fogatot kísérő huszárokkal, matrózokkal és velocipédesekkel.

 

Halász Bence a Bajnokok terén - Élménybeszámoló a világbajnokságról - fotók

Halász Bencét, az Atlétikai Világbajnokságon bronzérmet szerző szombathelyi kalapácsvetőt köszöntötték délután a Bajnokok terén. A dobogós sportlóval és edzőivel Tóth Kálmán, az önkormányzat sportbizottságának elnöke beszélgetett.

Bajnokok vonultak a szombati felvonuláson

A menetben vonultak az idén is magyar bajnoki címet nyert Falco kosarasai, a Szombathely Crushers amerikai focicsapat és a Haladás ugyancsak nemrégiben magyar bajnokságot nyert futsalosai.

"Jó megállni, nézz oda, ott egy ugróiskola" - Bognár Szilvia koncertezett a Gayer parkban

Amint fölhangzik az első néhány taktus, egy kisfiú fölpattan a padról és táncolni kezd. Végig lehet táncolni Bognár Szilvia és formációja Titoktok-koncertjét szombaton délután a Kalandvárrá előléptetett Gayer parkban, amely továbbra is üdítő helyszín a karneváli kínálatban, és nem csak a fű, meg a fák, meg az ég miatt.

Ló szökken, nyíl röppen – lovasíjász-bemutató és csapatküzdelmek a Történelmi Témaparkban - fotók

A délutáni nagy gladiátorjátékokra előkészítő gladiátor-párharcok után Kassai Lajos és tanítványai tartottak bemutatót szombaton a Történelmi Témaparkban.

Itt a Savaria karnevál cukiságbombája: a gyerekek felvonulása most is olvasztotta a szíveket - fotók

Hagyományszerűen rendezték meg a Savaria karneválon a gyermekek felvonulását. A szervezők megígérték, és így is történt: a legkisebbek kétségtelenül ellopták a showt a "nagyobbaktól" szombat délután.

Ökocuccok és más portékák

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában