Karnevál 2023

2023.08.26. 17:35

Itt a Savaria karnevál cukiságbombája: a gyerekek felvonulása most is olvasztotta a szíveket - fotók

Hagyományszerűen rendezték meg a Savaria karneválon a gyermekek felvonulását. A szervezők megígérték, és így is történt: a legkisebbek kétségtelenül ellopták a showt a "nagyobbaktól" szombat délután.

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

A Fő tér katlanmelege után igazán frissítően hatott a Gayer park árnyas fái közé húzódni, ahol kellemes szellő is járt: a Kalandvárban sok család talál hűsítő menedéket, a gyerekeket pedig számos játékos foglalkozással, kulturális programmal szórakoztatják. 

A park közepén a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület standjánál huszárok gyülekeztek, majd "előállt" a pónifogat, indulhatott a gyermekek jelmezes felvonulása. Még egy korty ital, még egy igazítás a kis ruhán és a verejtékező homlok letörlése: a gondoskodó szülői kezek közül kikerülve pillanatok alatt egymás mögé rendeződtek a legkisebb karneválozók. Izgatottan integető, büszkén mosolygó édesanyák és édesapák gyűrűjében indult a Savaria karnevál gyerekfelvonulása: a Történelmi Témapark mellett elhaladva a Thököly utcán át egészen a Fő térig meneteltek a legkisebbek a pónifogatot követve, huszárok kíséretében. 

Nem csak a hőmérő higanyszála szökött magasra, a Savaria karnevál cukiságmérője is kiakadt ezekben a percekben: mintegy harminc óvodás és kisiskolás korú gyermek római jelmezben élte át, mekkora büszkeség és öröm Savaria polgárának lenni. A taps és az ováció sem maradt el: - Milyen édesek! - hallottuk nem egyszer a közönség soraiból.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában