Karnevál 2023

2023.08.26. 18:35

Halász Bence a Bajnokok terén - Élménybeszámoló a világbajnokságról - fotók

Halász Bencét, az Atlétikai Világbajnokságon bronzérmet szerző szombathelyi kalapácsvetőt köszöntötték délután a Bajnokok terén. A dobogós sportlóval és edzőivel Tóth Kálmán, az önkormányzat sportbizottságának elnöke beszélgetett.

Óvári Gábor

Fotó: Unger Tamás

Németh László és Németh Zsolt edzők a fiatal sportoló pályafutását összefoglalva elmondták, hogy Bence nem csupán mentálisan erős, hanem a fizikai képességei is kiválóak, ráadásul nagyon szeret dolgozni. „A civil életben is és a sportban is a munka nehezebbik felét fogta meg, szerette a kihívásokat. Ez a hozzáállás pedig a siker kulcsa" – fogalmaztak. 

Halász Bence élete első versenyéről szólva kiemelte, hogy súlyt lökött, diszkoszt hajított és még a távolugrásban is jeleskednie kellett egy versenyen belül. A kalapácsvetéssel már Szombathelyen kezdett el foglalkozni. Az atlétikai világbajnokság eseményeiről beszámolva Halász Bence elmondta, hogy bár a lengyelek megóvták a dobását, sikerült a következő dobásra koncentrálnia. Sajnálatos, hogy a harmadik dobását vették el, ami egyéni csúcs lett volna. Németh Zsolt hozzátette, hogy ehhez az eredményhez sok ember munkájára volt szükség. Összesen 15 magyar világbajnoki érmünk van, ebből 10 érem Szombathelyhez köthető.

Az edzők a beszélgetés során invitálták a szombathelyieket a szeptember 5-i versenyre, ahol Bence ismét dobókörbe áll a Németh Pál Dobócentrumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában