Karnevál 2023

2023.08.26. 14:08

Ló szökken, nyíl röppen – lovasíjász-bemutató és csapatküzdelmek a Történelmi Témaparkban - fotók

A délutáni nagy gladiátorjátékokra előkészítő gladiátor-párharcok után Kassai Lajos és tanítványai tartottak bemutatót szombaton a Történelmi Témaparkban.

Tóth Katalin

Fotó: Szendi Péter

A Savaria Karneválnak évtizedek óta visszatérő vendége a világhírű lovasíjász, többszörös Guinness-rekorder – csapatával az idén is lenyűgözték a lelátót megtöltő közönséget.

Embertől és lótól is nagy fegyelmet követel a lovasíjász harcmodor, a technikai tudás és a művészet keveréke, amit 35 éven keresztül fejlesztett ki, és újabb és újabb generációknak tanított meg Kassai Lajos. A Ferences-kertben előbb, mint gyalogos íjászok mutatkoztak be, utána lóról lőttek álló, mozgó célpontokra. Találkozhatunk még velük a témaparkban szombat délután és vasárnap is két alkalommal.

A folytatásban a vasi Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület bemutatóján a 9-10. század, a honfoglaló magyarság és a korai Árpád-kor időszaka – viseletei, páncélzata, fegyverzete, alaki és formációs gyakorlatok, páros és csapatküzdelmek – elevenedtek meg.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában