Vasi vizeken

2023.08.28. 10:00

Törpeharcsafogó kupa - Gyéríteni kellett az Abért-tó nemkívánatos állományát

Két kategóriában összesen 21-en álltak rajthoz az Abért-tavi törpefogó kupán augusztus 20-án. Összesen mintegy 60 kilogrammal sikerült gyéríteni a nemkívánatos állományt.

Vaol.hu

A győztesek

Forrás: vasivizeken.hu

 A 19 felnőtt induló három, míg a fiatalok egy szektorban mérték össze tudásukat. A versenyen egyidejűleg 1 bot volt használható és legfeljebb 1 darab egyágú horgot lehetett alkalmazni a szereléken. A pergetésen kívül bármely módszer megengedett volt, a résztvevőknek 4 órájuk volt. A versenybe csak a törpeharcsa számított, az egyéb halakat azonnal vissza kellett engedni. Sokan választották az úszós módszert (rakós, spicc, match), de ezen a napon a method feedereseké volt a legtöbb fogás. Hajba Gábor 9980 gramm fogással nyerte a versenyt a C szektorból, őt követte Török Zoltán, a B szektor győztese 8940 grammal, a harmadik pedig Bárdics András lett az A szektorban 3410 grammal. A két fiatal pecás közül Czékus László került ki győztesen, ő 1160 grammot fogott. A hölgyeket Sántáné Tóth Andrea képviselte és 2560 gramm fogással járult hozzá a tó törpeharcsa-állományának gyérítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában