Egyre nagyobb az érdeklődés

2023.08.25. 08:00

Tűzoltást tanulnak - Kisiskolások ismerkednek a felszerelésekkel, feladatokkal a tűzoltótáborban - fotók

Egyre növekvő érdeklődés mellett, idén már a harmadik alkalommal tartja meg tűzoltótáborát ezen a héten a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság. Idén egy híján negyven általános iskolás jelentkezett a táborba, ahol közülük sokan a hétvégi Répcementi Tűzoltó Kupára is felkészültek.

Polgár Patrícia

Vajon hány iskolás kell ahhoz, hogy megemelje a tömlőt?

Forrás: Unger Tamás

Elsőstől nyolcadikos korig minden gyermek remekül szórakozik az ötnapos táborban, közben pedig hasznos tudást is elsajátíthatnak. Minden napra más programot találtak ki számukra a szervezők – tudtuk meg a tábort szervező Őri házaspártól, Őri Tamástól, a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokától és feleségétől, Őri-Farkas Anikótól. Délutánonként kézműveskedés és mozi várja őket, volt olyan nap, amikor délelőtt a városban, egy akadályversenyen mérettethették meg magukat a gyerkőcök, máskor sportnapon vehettek részt, megint máskor a tűzoltósággal, az ott található szakfelszerelésekkel, a tűzoltóautókkal és a laktanyai élettel ismerkedhettek. Már akinek szüksége volt erre, ugyanis öt táborozó már a tűzoltóság tűzoltó szakkörének rendszeres látogatója, így ők ügyesen kalauzolták el társaikat a laktanyában. 

A nap második felében, míg a kisebbek kipihenik a délelőtti fáradalmakat, a nagyobbak már komolyabb feladatokat is végezhetnek, persze felügyelettel: gyakorolják a tömlők összeszerelését, bevetési ruhát húzhatnak, felmászhatnak a létrákon, megtanulhatják a rádióforgalmazást, sőt, még a légzőkészüléket is kipróbálhatják. A táborozók testközelből is megtapasztalhatták, milyen egy tűzoltó élete, ugyanis volt olyan nap, amikor megláthatták, milyen, ha beérkezik egy valós riasztás és a tűzoltóknak pár percen belül vonulásra készen kell állniuk. A tábor utolsó két napja, a csütörtök és a péntek már a felkészülésről szól, a gyerekek közül többen is megmérettetik magukat a hétvégén, Nicken megrendezendő Répcementi Tűzoltó Kupán. A legkisebbek is részt vesznek a versenyzésben: míg az idősebb csapatok 7 főből állnak, náluk 10 apróságra is szükség van, hogy hasonló sebességgel meg tudják emelni a tömlőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában