Ünnep

2023.08.20. 20:45

Új szintre emelték a helyi kultúrát Vasszécsenyben

Szakítottak a régi falunapok sorával és kétnapos szórakoztató- és kulturális programkavalkádot rendeztek a településen a hétvégén – hagyományteremtő szándékkal.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A nagy meleg sem tántorította el a falu apra-nagyját, hogy kilátogasson a sportcentrum környékére, ahol a vendég Ikervári, Sárvári és helyi örömtáncosok közösen alapozták meg a hangulatot, amit a rock and rollosok fellépése tovább forrósított. Sokak örömére már szombaton kora délután munkába állt a dottó, a gyerekeket többek között ugrálóvár, különböző ügyességi játékok, pónilovaglás és arcfestés várta. Igazi helyi portékákkal találkozhattak az érdeklődők a termelői piacon és kézműves vásáron, miközben a színpadon színvonalas műsorok szórakoztatták a nagyérdeműt. Azt este sztárfellépője Janicsák Veca volt.

Másnap, augusztus 20. alkalmából az Együtt Vasszécsenyért Egyesület-tel közösen szervezett ünnepséget az önkormányzat. Ennek részeként elismeréseket is átadtak. „Vasszécseny Község Szolgálatáért” elismerő oklevélben részesült Stőger Jenő, a település turisztikai vonzerejének növeléséhez történő hozzájárulásáért; Pammer István, a település közösségi életének szervezésében történő kiemelkedő munkájáért; Balázs Imre, a település sportéletének fejlesztése érdekében folytatott kiemelkedő munkájáért; Maizner Andrea, a település üzemeltetésével kapcsolatban végzett lelkiismeretes munkájáért; Merkli Ferenc, a település egyházi és kulturális életének fejlesztése érdekében folytatott kiemelkedő munkájáért; Szabóné Csonka Erika, kiemelkedő színvonalú, kitartó és állhatatos tanári munkájáért, amellyel hozzájárult a község szellemi; és Boda Istvánné, a település sportéletéért és a közösségért folytatott kiemelkedő munkájáért.

A KultúrFröccs névre keresztelt esemény célja a helyi identitásérzet növelése, a közösségek felélesztése és a település értékeinek bemutatása volt – tudtuk meg Zsolnai Zoltán polgármestertől. A program zárásaként a világhírű hegedűvirtuóz, Roby Lakatos és a Savaria Szimfonikus Zenekar adott közös koncertet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában