Mi történhetett?

2023.08.10. 15:33

Újabb részletek a szombathelyi úszótáborban történt szalmonellafertőzésről

Az esettel kapcsolatban Kovács Cecília Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft. ügyvezetője újabb részleteket osztott meg lapunkkal.

Horváth László

Fotó: © Cseh Gábor

Mint arról beszámoltunk,  34 gyermek betegedett meg egy szombathelyi úszótáborban. Hárman fordultak orvoshoz, az elvégzett vizsgálatok kimutatták a Salmonella Enteritidis jelenlétét. Kórházi ellátásra szerencsére senki sem szorult. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a tábor szervezőjét. Kovács Cecília Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft. ügyvezetőjétől újabb részleteket tudtunk meg. 

 - A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola NKft. által szervezett úszótáborban a 29. héten az 58 fő résztvevőből a pénteki napon 20 fő nem jelent meg - közölte. - Hét szülő jelezte, hogy a gyermeke rosszullét miatt nem veszt részt az utolsó napon. Az érintettek közül mindegyik csak az adott hétre jelentkezett a táborba, így a következő heti turnusban nem vettek részt. 

Kovács Cecília hozzátette: a fertőzés okát a Vas Vármegyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya vizsgálja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában