Helyi közélet

2023.08.09. 07:00

Útzárra számíthatnak az ingázók Vulkapordányban

Augusztus 7-től várhatóan az év végéig teljes útzárra, kerülőkre számíthatnak az ingázók a B16-os főút átkelő szakaszán Vulkapordányban (Wulkapetersdorf). A munkálatok során kicserélik a Wulka folyón átívelő hidat, és felújítják a B50-es út átívelő hídját is.

Az általános szerkezeti állapot, valamint a kialakítás és a teherbírás miatt a Wulka felett átívelő, meglévő híd átépítése szükséges – közölte Burgenland Tartomány Hivatala. Az építési munkálatok ideje alatt augusztus 7-től, hétfőtől a B16- os utat teljesen lezárják Vulkapordány területén. A forgalmat a cinfalvai (siegendorfi) körforgalomnál Zárány (Zagersdorf) és Selegszántó (Antau) felé terelik, az autósok a B50-es út vulkapordányi csomópontjánál térhetnek vissza a B16-os útra – írta meg az ORF. Szeptember közepén újabb munkálatok kezdődnek. Akkor a B50-es út, a B16-os út felett átívelő hídját újítják fel, míg ez tart, a forgalom nem hajthat át a híd alatt, és a hídra sem lehet felhajtani. A járműveket az oldalsó fel- és lehajtókon keresztül, egy nagy körforgalomhoz hasonló közlekedési rendben vezetik majd. A B16-os út települési átmenő szakasza a két építési terület közt a munkálatok idején a célforgalom számára járható marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában