Könyvbemutató

2023.09.06. 18:32

A gyűrűk urai - könyv jelent meg a Körmend-ZTE El Clásicóról

A gyűrűk urai - Kosárlabda El Clásico a Nyugat-Dunántúlon címmel jelent meg a Körmend és a ZTE férfi kosárcsapatának négy évtizedét bemutató kötet. A könyvet a szerzők - Bóbics László, Unger Richard, Németh Zsolt és Jóna István - jelenlétében Zalaegerszegen és Körmenden is bemutatták.

Tóth Judit

Forrás: Jámbori Tamás

Az átfogó kötet a hazai férfi kosárlabda élvonal legnagyobb múltú párharcát, a Körmend – ZTE rangadók történetét, fő szereplőit, eseményeit mutatja be, nemcsak a jegyzőkönyvek és egykori fotók tanúsága, de sok-sok résztvevő - játékosok, edzők, vezetők, munkatársak, támogatók, szurkolók - emlékei alapján.

A körmendi könyvbemutatón több korábbi és jelenlegi játékos, edző, sportvezető tette tiszteletét: dr. Kristóf László, Györkös Imre, Szlávik Csaba, Zsebe Ferenc, Hencsey Tamás, Czigler László, Kozma Gergő, Gál László, Durázi Krisztofer és Ferencz Csaba is jelen volt az összejövetelen. Bebes István polgármesterként és egykori körmendi játékosként köszöntötte a megjelenteket, kiemelve személyes emlékeit és a Körmend-ZTE rangadók különlegességét. - A könyvben olvashatunk a dicső múltról, a jelenről, de felsejlik benne a jövő is - fogalmazott, majd arról is beszélt, hogy a két klub közti egészséges rivalizálás mindkét csapatot előre vitte az évtizedek alatt. 

Bóbics László újságíró mondhatni "edzője" volt a kötetnek, ösztönzése, támogatása sokat hozzátett a megjelenéshez. Mint mondta, a játékosoknak, szurkolóknak és vezetőknek jár a köszönet, hiszen a történelmet - amit az újságírók lejegyeztek - ők írták. 

Őri Péter sportújságíró, a Magyar Sportújságírók Szövetsége korábbi főtitkára ott volt a Körmend első bajnok címnél 1987-ben, majd később is számos mérkőzésen, így a Körmend-ZTE örök rangadókon is. A szakember Fodor Sándor egy mondatát idézte a könyvből: Annyi minden összeköt minket, de több az, ami összeköt, mint ami elválaszt. 

Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke videóüzenetet küldött, amelyben így fogalmazott: -Rengeteg sztorit hallottam régen a Körmend-ZTE párharcokról, később személyesen is megtapasztalhattam, hogy mindkét város csarnokában pokoli a hangulat. Reméljük, ez a jövőben is így marad, mert a két csapat a NB I. A csoportos tagsága nemcsak a magyar kosárlabda, hanem a magyar sport érdeke is. 

Patonay Imre szintén online jelentkezett be: -Számomra is szolgál meglepetésekkel a könyv, annak ellenére, hogy mindkét klubnál dolgoztam. Sőt, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Zalaegerszegen és Körmenden is voltam kupagyőztes és bajnok is.

Dr. Kristóf László is megszólalt a könyvbemutatón, neki szintén van kötődése mindkét csapathoz, ahogy mondta, menedzserként segített mindkét város kosárlabda klubjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában