Helyi közélet

2023.09.13. 20:54

Az Alpokban találták meg az eltűnt féri maradványait

Több mint ötven éve eltűnt férfi maradványait találta meg két túrázó az osztrák Alpokban a Pinzgau vidéken, Salzburg tartományban - közölte hétfőn az osztrák rendőrség.

Vaol.hu

 A tájékoztatás szerint a holttestet múlt hét csütörtökön vették észre a túrázók egy gleccseren. Az emberi maradványokat a rendőrség helikopteren levitette a völgybe. A halottkémi vizsgálat és a maradványok között talált iratok alapján megállapították, hogy egy 1917-es születésű felső-ausztriai férfiról van szó, akit 1971 augusztusa óta eltűntként tartottak nyilván - írja az MTI.
    A túrázók a holttestet mintegy 2800 méter magasságban találták Fusch an der Glocknerstrasse település térségében a Hochgruberkees-gleccseren.
    A rendőrség jelenleg a hozzátartozókat próbálja megkeresni, hogy egy DNS-vizsgálattal egyértelműen tisztázhassák a halott személyazonosságát. "Elméletileg ugyanis az is előfordulhatott, hogy egy barátja iratait tartotta magánál" - mondta az osztrák rendőrség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában