vaol.hu podcast

2023.09.19. 13:29

Bécsben vagy Kínában tanulnál? - Az MCC nemzetközi programjairól kaptunk tájékoztatást

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Nemzetközi tanulmányútjaikról és egyetemi programjaikról is beszélt a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) nemzetközi igazgatója, Pálfalvi Noémi a szombathelyi képzési központban tartott sajtótájékoztatón

 

Több, mint ötven nemzetközi partnerrel bővítette hálózatát az elmúlt időszakban az MCC: az angolszász világ mellett Dél-Afrikán és Kínán át számos országba juthatnak el hallgatóik együttműködéseik révén.

A Fiatal Tehetség Programban az angol és német nyelv fejlesztésére törekszenek, a középiskolások számára pedig már nemzetközi tanulmányi utakat szerveznek. Ebben a félévben Skóciába, Rómába, Brüsszelbe, Izraelbe is utazhatnak a tanulók, köztük szombathelyiek is – tudtuk meg Pálfalvi Noémitól. Az egyetemi program részeként specifikus nemzetközi ösztöndíjat kínálnak: a nyáron például több, mint 60 diákjuk vett részt külföldi képzéseken.

A félév során mintegy 200 nemzetközi előadót fogadnak, a harminc képzési központban összesen 150 előadást terveznek, így Szombathelyen is terveznek nyilvános, nemzetközi vonatkozású rendezvények. Szeptember 27-én bemutatja az MCC Press kiadásában megjelent Henry Kissinger Az állami vezetésről címmel megjelent új könyvét. Októberben pedig Calum Nicholson vendégoktatót is várják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában