Összefogás

2023.09.09. 18:57

Családi piknik Ágotáért: gyógynövényes túrát, pónilovaglást is szerveztek - fotók

Családias hangulatú pikniket rendeztek Szombathelyen a kámoni fiókkönyvtár udvarán Novák Ágotáért szombat délután.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Első szóra összefogtak a barátok, közeli és távoli ismerősök, miután kiderült, a Nagykölkeden élő Novák Ágotánál daganatos betegséget diagnosztizáltak – írtuk szeptember elején. Már akkor készültek a szombathelyi családi piknikre, amit jótékonysági akcióval kötöttek össze. Szombat délután a kámoni fiókkönyvtár udvarát benépesítették azok, akik elhatározták: egy emlékezetes és jó programmal szebbé varázsolják Novák Ágota egy napját. 

A méretes fák kellemes hűst adtak a rendezvény résztvevőinek: az udvaron számtalan süteményt, limonádét és bodzaszörpöt is kínáltak. Ottjártunkkor egy hölgy éppen egy tálca hatlapost tett az asztalra, azzal bővítve az egyébként is széles körű választékot. Az udvaron felállított sátrat is egy vállalkozó felajánlásának köszönhették. De a pónilovaglás is így vált a program részévé. Horváthné Pados Krisztina kérdésünkre elmondta, férje régóta lovagol, kislánya és egyik ismerősük pónilovát, Csinit és Cserit hozták el. - A gyerekek szeretnek felülni a lóra, így bízunk abban, hogy szépen gyűlnek majd az adományok – adott hangot reményének Horváthné Pados Krisztina.

Könyvek és lemezek között is válogathattak a program résztvevői, de kézműves foglalkozásba is be lehetett kapcsolódni. Fülöp Zoltán gyógynövényes túrára hívta az érdeklődőket, és jótékony hatásukról beszélt.

- Szombathelyről, Zalaegerszegről, Sárvárról és Őriszentpéterről is érkeztek – ezt már Novák Ágotától tudtuk meg. Kérdésünkre, így képzelte-e el ezt a mai napot, mosolyogva válaszolta: - Nem képzeltem el sehogy, annyira izgultam. Nagyon örülök, hogy folyamatosan, egymás után érkeznek a barátok, az egykori munkatársak, az ismerősök. Számomra is meglepő, hogy milyen sokféle helyről kaptunk segítséget, felajánlást a mai programhoz – mondta el Ágota, aki sietett is tovább: egy asztaltársaságban foglalt helyet, ott töltődött tovább újabb élményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában