Időszaki

2023.09.29. 16:00

Ékszer a lelkük - hetvenkét művész alkotásaiból nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtárban - fotók

Anyagok – formák – ékszerek címmel nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtárban.

Ölbei Lívia

Fotó: Szendi Péter

Ahogyan az ajánló mondja: „hetvenkét  művész gyönyörű és kreatív alkotásai láthatók” egy hónapig az Anyagok – formák – ékszerek címmel megnyílt kiállításon a Szombathelyi Képtárban. A pályázati felhívás nemcsak az ékszertervező ötvösművészek fantáziáját mozgatta meg, ezért is olyan változatos és izgalmas a tárlókon és falakon látható gazdag kollekció.

Külön öröm, hogy szombathelyi vagy szombathelyi kötődésű  alkotók munkái is  szerepelnek a kiállításon: Szabó Edina, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Vizuális Művészeti Tanszékének hallgatója, valamint Veres Éva és Börcsök Anna, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium oktatói is a kiállító művészek között szerepelnek.

A kiállítás ötlete Simonffy Mártától, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnökétől való, a rendezés Urbán Ágnest dicséri. Érdemes elidőzni a tárlatban, közel hajolni ezekhez az izgalmas, míves, beszédes tárgyakhoz – amelyek az ékszerről („mint olyanról”)  rögzült sztereotípiáinkat is felülírhatják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában