Elismerés

2023.09.24. 19:04

Ha szerelni kell, hívják - Dohi László segít, ahol tud; Bük városáért díjat kapott

A mai napig segíti szakszerű munkájával az önkormányzati intézményeket, szerepet vállal az épületek felújításában is. Önzetlenségét a közelmúltban Bük városáért díjjal ismerték el.

Horváth László

Dohi Lászlót rangos díjjal ismerte el a város

 Dohi László és szerszámosládája mindig készenlétben áll. A minap is hívta dr. Szabó András aljegyző, hogy javítani való lenne az iskolában. Ő pedig ment, és elvégezte a munkát. Önzetlenül megcsinálja a kisebb szereléseket az önkormányzat intézményeiben, mint például a művelődési házban, a könyvtárban, a sportcsarnokban, orvosi rendelőkben. 

– Sok évvel ezelőtt kezdődött, az akkori polgármester tudta, mi a szakmám, és ha valami baj volt a vízvezeték- vagy a fűtési rendszerrel, akkor szólt nekem – mondja Dohi László. – Aztán a későbbi városvezetők is ezt tették. Amikor Bük város lett, még ajándékot is kaptam. A közelmúltban pedig a város szolgálatáért díjat vehettem át dr. Németh Sándor polgármestertől. Nagyon meghatódtam.

 A méltatásban olvasható: Dohi László 1951-ben született Csepregen munkáscsalád gyermekeként, hatan voltak testvérek. 1968-ban megnyerte a szakmunkástanulók megyei versenyét, az országos döntőbe jutva szakmunkás-képesítést kapott. 1975-ben házasságot kötött Farkas Máriával, felesége munkája miatt költöztek Bükre, két gyermekük született. 17 évet dolgozott a SZOT-üdülőben, illetve a mai Répce Szállóban. 1994-től lett önálló vállalkozó. A sport is az élete része volt, 24 éven át futballozott a büki csapatban. 

A szabadidősportban évtizedekig szerepelt. Az asztalitenisz szakosztály újraindításában is kivette a részét. Fiatal kora óta tartozott valamilyen közösséghez, hetedik éve tagja a Répcementi Férfikórusnak. Most már oklevél tanúsítja: milyen sokat tett a büki sportéletért és a közösségért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában