1958-ban érettségiztek

2023.09.28. 09:32

Hatvanöt év után újra az alma materben - Tizedik alkalommal találkoztak a hajdani osztálytársak

Az 1958-ban érettségizett osztály 65. érettségi találkozóját tartotta Szentgotthárdon, a volt Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, ami jelenleg Szent Gotthárd nevét viseli. 

Tóth Judit

Forrás: VN

Az egykori 25 fős létszámú osztály 11 tagja már csak az égből figyelhette, amikor a még jó egészségnek örvendő kilenc öregdiák belépett régi osztályába, ahol Balogh Éva igazgató és az érettségi tabló köszöntötte a meghatódott, de lelkes társaságot. Az igazgatónő köszöntőjében megemlékezett az intézmény 130 éves jubileumáról, majd a gimnázium diákjának szavalata következett.

A találkozó résztvevői a köszöntők után mécsesgyújtással tisztelegtek elhunyt igazgatójuk és tanáraik előtt. Az egykori osztálytársak a tanulmányi éveik alatt - 1957 decemberében - mártírhalált halt fiatal rábakethelyi káplánról, Boldog Brenner Jánosról is megemlékeztek a Jó Pásztor kápolnánál. 

A közelmúltban felújított szentgotthárdi barokk templom megtekintése után közös ebéd következett, ahol még sok régi emléket, történetet idéztek fel z osztálytársak, akik a már rekordnak számító 70. érettségi találkozó reményében búcsúztak el egymástól. Ilyen esemény a feljegyzések alapján még nem volt a szentgotthárdi gimnázium történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában