Szlovén

2023.09.03. 09:40

Hivatalba lépett az új főkonzul, Dubravka Šekoranja

Dubravka Šekoranja, az új szlovén főkonzul és férje, Pavel Toplak néhány napja megérkeztek Szentgotthárdra és rögtön bekapcsolódtak a rábavidéki eseményekbe.

Tóth Judit

Forrás: VN

A Szlovén Köztársaság korábbi szentgotthárdi főkonzulja, Metka Lajnšček négyéves megbízatása július 31-én lejárt, helyére Dubravka Šekoranját nevezték ki. A új főkonzul korábban a Szlovén Köztársaság Európai- és Külügyminisztériuma Európa Országok Főosztályának főosztály-vezetője volt. 

Szakmai pályafutása során már dolgozott Magyarországon, 2010-től 2014-ig a Szlovén Köztársaság Budapesti Nagykövetségén nagykövethelyettesként teljesített külszolgálatot. Dubravka Šekoranja jól ismeri a térséget és örömmel tekint a következő évekre, amikor együtt dolgozhat a rábavidéki szlovénekkel, illetve a Vas és Zala vármegyében élő nemzeti kisebbséggel. 

A főkonzul a rábavidéki kéttannyelvű általános iskolák igazgatóinak meghívására részt vett az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola ünnepélyes tanévnyitóján, de tiszteletét tette a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli fotóművészei kiállításának megnyitóján a Szlovén Kulturális és Információs Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában