Nyelvtanfolyam

2023.09.05. 19:02

Játékosan készültek az iskolakezdésre Őriszigeten

A nyári szünet utolsó hetében iskolára felkészítő magyar nyelvtanfolyamot szervezett a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) az őriszigeti evangélikus gyülekezeti teremben. A programmal együtt a Nyári Élménynapok is befejeződtek.

Polgár Patrícia

Horváth Petra vezetésével

Forrás: VN/BMKE

A 7–14 éves korosztály augusztus 28. és szeptember 1. között vett részt a magyar nyelvi kurzuson. Horváth Petra, a Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium (ZBG) magyar tanárnője vezetésével a többségében német anyanyelvű gyerekek játékos formában foglalkoztak a magyar nyelvvel – számolt be az eseményről a BMKE. – A cél az volt, hogy a gyerekek ráhangolódjanak az új iskolai tanévre és felfrissítsék tudásukat. Arra is próbáltam hangsúlyt fektetni, hogy a szóbeli gyakorlatok mellett írjunk és olvassunk is magyarul – mondta Horváth Petra. A nyelvi kurzuson heten vettek részt Alsóőrből, Felsőőrből, Pinkafőről, Őribükkösdről és Vasjobbágyiból. A diákok számára ősszel indul magyar nyelvi kurzus a BMKE felsőőri székházában – tájékoztatott a burgenlandi egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában