Szüret

2023.09.17. 19:54

Kevesebb, de kiváló minőségű bor várható az idei szüreten Burgenlandban

Megkezdődött az idei szüret Burgenlandban, elsőként a korai fajtákkal Észak-Burgenlandban. A jövő héten Közép- és Dél-Burgenlandban is elindul a szüret, egyelőre a fehér fajtákkal, a kékfrankos még várat magára.

Vaol.hu

A fő szüret a korábbi évekhez képest később lesz, mert a virágzás is csaknem két hetet késett a csapadékos időjárás miatt. Az előző évhez képest sokkal több csapadék esett, így a meleg hónapokban is elegendő vízellátást kaptak a szőlők - írja a volksgruppen.orf.at.

A mennyiség valószínűleg kisebb lesz, mint tavaly, de a borászok kitűnő minőséget várnak az idei évjárattól. 2022-ben 657 700 hektoliter bor készült Burgenlandban, ebből 59% vörösbor.

A csepregi és burgenlandi borászok szoros kapcsolatot ápolnak, tapasztalataikat megosztják. A szüret időpontja náluk is kitolódik a hőmennyiség miatt, de a változékony időjárás ellenére is kiváló minőségre számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában