Iskolakezdés

2023.09.01. 18:59

Kinyílik egy izgalmas világ - A vépi és a magyarlak–csörötneki általános iskola tanévnyitóján jártunk - fotók

263 tanuló sorakozott fel pénteken reggel a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán a tanévnyitón. Magyarlak– Csörötnek általános iskolájában is ott jártunk az első tanítási napon.

Vaol.hu

Magyarlak–Csörötnek: a legkisebbek órarendjébe még belefér egy kis játék

Forrás: Unger Tamás

„Gondolkodj, higgy, álmodj és merj!” – Walt Disney rajzfilmrendező mondatát idézte köszöntőjében Vépen Molnár Krisztina intézményvezető. Mint mondta, az eddigieknél is különlegesebb tanév ígérkezik: ünnepelnek, jubilálnak, megemlékeznek, rendezvényeket szerveznek, jó gyakorlataikat mutatják be. A névadó Hatos Ferencről úgy beszélt: olyan néptanító volt, aki 23 évig arra tanította tanártársait, hogy a mindennapok pedagógiai gyakorlatában mindig érdemes az újra, a szépre és a jóra fogékonynak lenni, aki mindig teljes szívvel és lélekkel dolgozott, nevelt, oktatott. A kis elsősöket azzal biztatta: a tanítók segítségével és szüleik támogatásával egy új és izgalmas világ nyílik ki számukra. A nyolcadikosoknak pedig azt tanácsolta: tegyenek azért, hogy bekerüljenek a vágyott középiskolába. Jó híreket jelentett be: a Hatos újból az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett, referenciaintézmény 2023 és 2026 között; valamint, hogy ismét Boldog Iskola címet kaptak. Végül az 1. osztályos tanulókat az iskola polgáraivá fogadta. 

Magyarlak–Csörötnek általános iskolája a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium tagintézményeként működik. Az iskola harmadik tanévét indította a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában. – Tizenkét kis elsőssel kezdtük az évet Magyarlakon, ehhez jön még hozzá két kisgyermek Rábagyarmaton, akik az ottani telephelyen kezdték meg tanulmányaikat. A rábagyarmatiakkal együtt 67 diákunk van. Úgy tapasztaljuk, hogy a fenntartóváltás óta nőtt a tanulói létszámunk, köszönhetően annak is, hogy beindítottuk az iskolabusz-szolgáltatást – a környező településeken élő családoknak fel tudjuk ajánlani, hogy hozzuk-visszük a gyermekeiket, így van tanulónk Kondorfáról, Szentgotthárdról, Gasztonyból és Rábagyarmatról is – tudtuk meg Mezeiné Kiss Katalin tagintézmény-vezetőtől, aki azt is elárulta, két új tanítónőjük van: Bálintné Pados Andrea Szentgotthárdról, Zakócs Veronika pedig Őriszentpéterről érkezett. 

Negyvenhét év után az előző tanév végén nyugdíjba vonult testnevelő tanáruk, Kovács Attila, az ő feladatait egy fiatal, agilis kolléga vette át Gécsek Olivér személyében. Újdonság ettől a tanévtől az angol szakkör, valamint a modern formációs tánc. Iskolalelkészük továbbra is dr. Takács Gyula marad. Havonta van iskolamise, emellett idén zarándokutakat is szerveznek, az elsőt – a tervek szerint – jövő hét pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában