vaol.hu podcast

2023.09.08. 20:00

Lélekbarista dr. Lazáry Györgynével, a Barnahus pszichológusával

A Lélekbarista vendége ezúttal dr. Lazáry Györgyné klinikai szakpszichológus és igazságügyi pszichológus szakértő volt.

Lőrincz-Farkas Eszter

Fotó: © Cseh Gábor

Dr. Lazáry Györgyné klinikai szakpszichológus és igazságügyi pszichológus szakértő, a Barnahus ház pszichológusa határozott, ha a kávézási szokásairól kérdezzük. Ahogyan az, az életben is maximálisan igaz rá. 

A Barnahus ház pszichológusa mesélt arról, hogy miért választotta a pszichológusi pályát, hogyan végezte el öt gyermek mellett a képzést és hogyan egyeztethető össze a családanyaság a karrierrel. 

A podcast második részében dr. Lazáry Györgyné mesélt szívügyéről a Barnahusról is. Ez egy gyermekbarát szervezet az áldozattá vált, szexuálisan zaklatott vagy bántalmazott gyermekek számára, és a gyermekbarát igazságszolgáltatás megvalósulásának egyik legjobb, interdiszciplináris terepe.

Mi a különbség az abúzus, a szexuális bűncselekmény és a pedofília között? Kerültek-e már börtönbe abúzust elkövetett anyák Magyarországon? Miért fontos, hogy pszichológus hallgassa ki a bántalmazott gyermeket, ne pedig rendőr? Kell-e azonnali terápia az abuzált gyermeknek? 

Figyelem! Megrázó tartalom!

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában