Megtalálni Istent mindenben

2023.09.18. 12:46

Majláth Tihamér az alsósági Szent Miklós Plébánia új plébánosa

Augusztus 1-jétől Majláth Tihamér az alsósági Szent Miklós Plébánia plébánosa és a Szent Benedek Katolikus Iskola iskolalelkésze. A fiatal pap nagy nyitottsággal tekint az előtte álló feladatokra.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Majláth Tihamért 2021. december 12-én szentelték pappá. Előbb Sárváron volt képlán, aztán az egykori Csényei Plébánia fíliáinak lelkipásztora, augusztus 1-jétől pedig Celldömölkön szolgál. -  Kíváncsian, sok kérdéssel, nyitott szívvel fogadtak az alsósági hívek - emlékszik vissza az első napokra a fiatal lelkész, aki kihívásként és felelősségként tekint iskolalelkészi megbízatására. Azt mondta: a gyermekek Celldömölk legnagyobb kincsei, fő feladatának, küldetésének tartja a fiatalok megszólítását. - Remélem a jövőben utat és erőt kapunk ehhez. Jó lenne az is, ha nővérek segítenék a munkát, egyben ők is foglalkoznának a gyerekekkel, építenénk valami olyat, ami személyessé teszi a gyerekeknek az Istenkapcsolatot – fogalmazott.  

Szólt arról is, a Szombathelyi Egyházmegye egyik szent helye Celldömölk, sokan járnak ide zarándokolni. - Aki a Szűz Mária közelében van, az meggyőződésem, a pártolásában van. Véd és őriz bennünket. Talán az idő bebizonyítja, hogy lehet- e együtt alkotni. A konkrét terveket az idő hozza meg ajándékba, de a nyitottság megvan - fűzte hozzá. Mesélt arról is: délelőttjeit az iskolásoknak szánja, a délutánonként és a hétvégéket a plébánián tölti, amelyet igyekszik otthonná alakítani, lehetőséget biztosítani a találkozásra. Nagy öröm volt számára, amikor megérkezése után meglátogatta egy paptestvére. - Jó ajándék az egymásnak örülés. Ha ezt meglátjuk, abban Isten benne van - húzta alá.  

Nemsokkal kinevezése után Fehér László polgármesterrel és Karádi Mihály bizottsági elnökkel is találkozott. Az atya beszélt a korábbi és jelenlegi tanulmányairól, jövőbeni elképzeléseiről, valamint az Istennel való első találkozásáról. Elmondta: a Loyolai Szent Igánctól származó gondolat alapján a legfontosabb számára „Megtalálni Istent mindenben”. 

Majláth Tihamér Alsóság mellett Izsákfán, Bobán, Kemeneskápolnán, Egyházashetyén és Köcskön tesz eleget hivatásának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában