Ahol a részvétel a fontos

2023.09.08. 17:33

Nyugdíjas sportnap Szombathelyen: a közös öröm jót tesz a kornak - fotók

Kellemes időben, jó hangulatban rendezte meg hagyományos sportnapját az Aranykorúak Sport Egyesülete pénteken. Ezúttal valóban a részvétel és nem a győzelem volt a cél.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Unger Tamás

Nagy volt a nyüzsgés pénteken délelőtt a Sportligetben, hét állomáson mutathatták meg ügyességüket, tehették próbára szerencséjüket a nyugdíjasok. A feladatok között volt kosárlabda palánkra dobás, darts, nyilazás, de még teniszütővel pattintás karikábába is. Volt, ahol hokiütővel kell a labdát kis méretű kapuba juttatni, másutt pedig a fonott kosárba kellett célozni. 

- Igyekeztünk a korosztály fizikai állapotának megfelelő feladatokat összeállítani - árulta el lapunak Dobosné Tarlacz Zsuzsanna, a szervező Aranykorúak Sport Egyesülete elnöke. Hozzátette: nem vérre menő küzdelem zajlik a pályákon, szurkolnak egymásnak, és ha a helyzet úgy hozza, közösen nevetnek magukon és a másikon. Az igazi cél ezúttal a kikapcsolódás, a szabadidő hasznos eltöltése, a találkozás és a csapatépítés. Összesen nyolc csapatban 79-en indultak a sportnapon, köztük a Vas Megyei Önkormányzat nyugdíjas klubja. 

Keringer Imréné lapunknak elmondta: hosszú évek óta résztvevői a programnak, ezúttal 11-en képviselik magukat a versenyen. Szerinte a korosztályuknak különösen szüksége van a mozgásra és a jó levegőre. Egyébként a hétköznapokban is aktívak, szeptemberben például még egy főzőversenyre is hivatalosak. 

Nagyon jól érezték magukat az Oladi Nyugdíjas Klub tagjai is. A játék és a részvétel a lényeg- mondta Pajor Péterné, aki elárulta: minden csütörtökön találkoznak, megülik a születés- és névnapokat, közös kirándulásokat szerveznek - természetes volt, hogy a sportnapot sem hagyják ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában