Közügyek

2023.09.14. 15:35

Plusz busz az ovisoknak Celldömölkön

Közmeghallgatással egybekötve tartotta meg a nyári szünet utáni első rendes ülését a város képviselőtestülete szerdán. A tanácskozáson megszavazták: az óvodásokra való tekintettel duplán jár majd a csütörtök reggeli helyijárat. 

Cseh-Egyed Bernadett

A nyári szünet után először ült össze a képviselőtestület

Forrás: Giczi Sándor

Fehér László polgármester lapunkat arról tájékoztatta: az alsósági óvoda épületének felújítása miatt mintegy 25 gyermek jár - pedagógus kíséretével - tömegközlekedéssel a városi óvodába. Piacnapokon egyébként is telítettek a buszok, így biztonságuk érdekében a képviselőtestület soron kívül egy plusz járat bevezetéséről döntött csütörtök reggel.  

A képviselőtestület meghallgathatta a rendőrkapitány beszámolóját a közbiztonság helyzetéről, majd többek között néhány költségvetést érintő kérdésről, a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásról és közvilágítás bővítési kérelemről döntöttek a városvezetők. 

Sokan jöttek el a közmeghallgatásra. Többek között felmerült: több helyen megáll az esővíz a városon átmenő főúton. Mint elhangzott: ezt jelezni kell és garanciában orvosolják a problémát. Volt olyna is, aki a légi szúnyogírtást hiányolta. A polgármester lapunknak elmondta: mivel a fürdő gyógyászati, a Ság hely pedig Natura 2000-es terület, erre nem volt lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában