vaol.hu podcast

2023.09.07. 19:09

Podcast a Jurisics-teljesítménytúrákról

Az év 9. sajtóreggelijén jártunk a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodájában.

Vaol.hu

Forrás: vaol.hu

A szeptember 9-re tervezett, a Jurisics-várból 7 órakor rajtoló Jurisics-teljesítménytúrákról Gombos Zoltán, a Vasi Vándorok Sportegyesület alelnöke szólt. Öt táv közül választhatunk nyár végi, kora őszi Kőszegi-hegységben. A könnyedebb, ötös vagy tízes távokon a város-környéki hegyekben barangolhatunk. Húsz kilométeren már Velemet és a Hörmann-forrást is láthatjuk. 

A két hosszú táv – 30 és 42 kilométer – pedig Bozsokot és az Írott-kőt is érinti. A kőszegi várban (és több más helyszínen is) megérint majd a hős várkapitány és serege küzdelmének emléke. A hegyekben pedig megismerhetjük a táj közismert látnivalóit éppúgy, mint a ritkábban érintett részeket. Kilátók és források, panorámás gerincek, sziklák és szelíd völgyek, kastély és kápolna és persze Kőszeghegyalja sajátos hangulata: szüretelők, pincék, érett gyümölcsök és finom borok – ezt ígérik a túrák. Nevezni a helyszínen lehet, létszámkorlát nincs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában