A hét ingatlana

2023.09.03. 11:30

Régmúlt és jelen találkozása egy varázslatos kúriában - fotók

Vaol.hu

Forrás: ingatlanbazar.hu

Ez az autentikus ház tökéletes választás lehet azoknak, akik nyugalomra vágynak és szeretnének egy különleges hangulatú négy évszakos rezidenciát. Az ingatlan az 1800-as évek elején épült és egykor a híres ügyvéd, dr. Dienes Lajos tulajdonában állt, de 1835-ben egy tűzvész következtében teljesen leégett az ingatlan, ezután került újjáépítésre. A borospincén és a magával ragadó kerten kívül további előny, hogy Körmend mindössze pár kilométerre található. 

Eladó Körmend közelében, Magyarszecsődön egy varázslatos hangulatú kúriajellegű felújítandó családi ház. Az ingatlan tökéletes választás azoknak, akik a nyugalomra vágynak, és szeretnének egy olyan otthont, nyári vagy akár négy évszakos rezidenciát, amelyben a régmúlt és a jelen találkozhat, megőrizve autentikus hangulatát. A ház eredetileg a 1800-as évek elején épült és egykor a híres ügyvéd, dr. Dienes Lajos tulajdonában állt, de 1835-ben egy tűzvész következtében teljesen leégett az ingatlan, ezután került újjáépítésre. A 3790 nm-es telken 3 épület található. A 113 nm alapterületű lakóépület nagy belmagassággal (4m) rendelkezik, melyben 3 szoba, előszoba, konyha, fürdőszoba került kialakításra. 2 bejárata van, az utcafronti bejáratnál egy kedves kis tornác fogadja a hazatérőket. Részben alápincézett (40nm száraz borospince).A tetőtér beépíthető. Fűtése Ohra típusú fatüzelésű kályhával megoldott. Az egykori istálló 2 helyiségből áll, az egyikben 2 ablakos 11nm-es vendégszoba került kialakításra, fűtéssel nem rendelkezik. A másik közel 20 nm - eredetileg vályú-, jelenleg raktárként funkcionál. 

A 80 nm-es pajta tetőszerkezete és cserepezése teljesen új. Közművek tekintetében a telken víz és villany került bevezetésre, saját kúttal rendelkezik, az utcában van gáz, internet és csatorna. A szennyvíz emésztőgödörbe távozik. A házat magával ragadó kert veszi körül, ahol a csodás zöldövezetben pihenhetünk és élvezhetjük a nyugalmat. Ideális hely családi pihenésekre, állattartásra, művészeti tevékenységekre, elvonulásra. Az ingatlan elhelyezkedése kiváló, hiszen mindössze pár km Körmend (5km). A 8-as főút közelsége további előnyt jelent, számos nagyobb település, városok, közeli kiránduló helyek felfedezésére, kikapcsolódására, mint pl.:Őriszentpéter, Szentgotthárd (Hársas-tó), Döröske (Döröskei-tó), Szombathely, Zalaegerszeg, Zalalövő (kutyabarát Borostyán-tó), a közeli Rába folyón izgalmas vízitúrák. A horgászatot kedvelők figyelmébe ajánlom, hogy a településnek saját horgásztava van. Az osztrák határ közelsége szintén kedvező, így akár turisztikai célpontnak is megfelelő a Vas vármegyei település. Amennyiben további kérdése lenne, várom szíves megkeresését.…]

További házak és lakások az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában, javítás nélkül közöljük.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában