Sokan regisztráltak idén is

2023.09.09. 13:52

Százak a Holdfényligetben a Zseboroszlán Alapítvány koraszülött PICnikjén - fotók

Az idén is Gyöngyösfaluba, a Holdfényligetbe szervezte találkozóját a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány és a Szombathelyi Perinatális Intenzív Centrum. A családi PICniken a tervezettnél korábban világra jött gyermekek és családjaik töltöttek önfeledt órákat.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Szervezetük továbbra is sokat tesz a koraszülött babák minél jobb ellátásáért Szombathelyen: az elmúlt időszakban a PIC-en dolgozók szakmai továbbképzéseken való részvételét támogatták anyagilag, tudtuk meg a helyszínen Szita Szilviától, aki annak idején életre hívta az alapítványt. A ligetben dr. Grasselly Magdolna, az alapítvány kuratóriumi elnöke, neonatológus, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Perinatális Intenzív Centrumának profilvezető főorvosa köszöntötte az egykori koraszülött babákat és szüleiket a hagyományosan szeptemberre időzített PICniken, amelyre az idén is több százan regisztráltak.

Életkoruktól függően és kedvük szerint választhattak maguknak elfoglaltságot a gyerekek: pónilovaglással, állatsimogatóval, játszótérrel, mezítlábas élményösvénnyel, buborékfújással, egy gyógytornász által épített akadálypályával, kisvasutazással és arcfestéssel is a kedvükben jártak a szervezők. Ebéd előtt maga Brandnyúl, az egészségtudatos, sportos nyuszi-rocksztár mozgatta meg a kicsiket. Az idén is volt sütivásár és tombolasorsolás – az alapítványt támogató vállalkozók, vállalkozások ajánlottak fel tárgyakat. A sorsolásból és egyéb adományokból befolyt összegből jövőre egy speciális gép beszerzését tervezi az alapítvány. A PICnikkel az is a céljuk, hogy a Markusovszky-kórház koraszülöttrészlegén dolgozóknak „adjanak”: a nővérek, orvosok láthassák, hogy munkájuk, erőfeszítéseik célt érnek, nagyszerű életminőségben élhetnek az egykor PICi gyerekek.

Néhányukat megszólítottuk: a már nagykorú Kolozsvári Adél a PIC-en kezdte. Szombaton az édesanyjával, Enikővel önkéntesként tett a rendezvény sikeréért. Szlávich-Takács Viktória kislánya, a kétéves Jázmin is korábban érkezett: ő éppen a játszóteret fedezte fel lelkesen. Pál Barnabásról, aki az akadálypályát teljesítette, megtudtuk, hogy a 35. hétre született 2021 márciusában. A szülei, Pál Péter és Pálné Farkas Klaudia maguk is koraszülöttek voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában