Hagyomány

2023.09.26. 08:00

Tóni bácsinál szüreteltek: must is készül a nárai óvodában

Többéves hagyomány már a nárai óvodában a szüret megünneplése. Minden évben rendeznek szüreti mulatságot az óvodaudvaron, idén pedig autentikus környezetben, egy helyi gazdánál gyümölcsöt is szedhettek a szorgos kis kezek.

Polgár Patrícia

Tóth Antalnál szüreteltek

Forrás: VN/Szabó-Böröndy Andrea

A gyerekek pénteken délelőtt Tóth Antal – Tóni bácsi – udvarán szüretelhették a szőlőt. Tóni bácsinál idén először tettek látogatást az ovisok Nádas Nikoletta, a vezető óvónő kezdeményezésére. A kicsik hatalmas élményeket szerezhettek a közös programon: egymás után rótták a sorokat kis kosárkáikkal, vödreikkel a kezükben, ollóval vágták le a fürtöket, majd nagy kannákba borították, gyűjtötték – azokat pedig Tóni bácsi ürítette folyamatosan. A gyerekeknek a Nárai Aranykapu Óvodában minden évben tartanak szüretet, idén is lesz az óvoda udvarán, ahol a leszüretelt szőlő feldolgozásával – darálás, préselés, mustkészítés – fognak megismerkedni, majd meg is kóstolhatják az édes, friss szőlőlevet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában