Egy embernek felmondanak

2023.10.26. 07:00

500 millió: veszteségre - Év végén beolvad a Szomhull Nkft. a Szova Nzrt.-be

Év végén beolvad a Szomhull Nkft. a Szova Nzrt.-be: egy embernek felmondanak, az 500 millió forintos önkormányzati tagi kölcsönt veszteségpótlásként számolják el.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A Szomhull Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató NKft. és a Szova Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nzrt. december 31-i fordulónappal egyesül. A Szomhull Nkft. állományában lévő egy munkavállaló munkaviszonyát legkésőbb az év utolsó napjáig megszüntetik – tudtuk meg a város honlapján közzétett közgyűlési határozatból. 2018 decemberében döntött arról az akkori közgyűlés: 500 millió forint tagi kölcsönt nyújt az önkormányzat a hulladékgazdálkodással foglalkozó társaságnak, hogy annak likviditási helyzetét rendezze. A félmilliárd forint visszafizetésének határidejét az elmúlt években mindig meghosszabbították. A Szomhull Nkft. beolvadásával ezt a kérdést rövidre zárják: a képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy az önkormányzat által nyújtott 500 milliós tagi kölcsönt a társaság veszteségpótlásként számolja el és ennek megfelelően vegye figyelembe az átalakulási vagyonmérleg tervezetben és a végleges vagyonmérlegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában