Búcsú

2023.10.17. 11:00

A remény hírnökei vagyunk - Fatimai estet tartottak Szombathely oladi városrészén

Vaol.hu

Forrás: martinus.hu

Szombaton tartották templomuk búcsúnapját Szombathelyen az oladi lakótelepen álló Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve tiszteletére épített templom közösségei. A szentmise bemutatására az idén pappá szentelésének 25 éves évforduját ünneplő Martos Levente Balázs atyát, esztergom-budapesti segédpüspököt hívták a szombathelyiek.   

Balázs atya szentbeszédében kiemelte: amikor szentmisére  jövünk mindig azt kérjük, hogy földi igyekezetünk megtalálja helyét Isten nagy történetében. Ehhez azonban ki kell tágítanunk szívünket a szentmisén: nem lehet, hogy csak apró vágyaink legyenek itt. Szükséges, hogy odataláljunk Istenhez, aki végtelen szeretettel fogadja be minden ember örömét, bánatát. Egy háborús történetet is elmesélt Balázs atya, amelyet az édesanyák - így Mária - iránti bizalom, keresztény hitünk titkai utáni vágyódás és a felebarátaink iránt tanúsított bizalom példájaként idézett szentbeszédében - olvasható a martinus.hu oldalon. 

A szentmise végén a lakótelep utcáin járt körmenetet a hívő közösség.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában