Helyi közélet

2023.10.31. 17:36

A sírkertekben is figyeljünk a gyertyagyújtásra! - figyelmeztetnek a tűzoltók

A csapadékos időjárás ellenére figyeljünk a gyertyák és mécsesek meggyújtásánál a sírkertekben is - figyelmeztetnek a katasztrófavédők. Íme, néhány jótanács, amit nem árt megfogadni a baj megelőzéséért. 

Vaol.hu

Fontos, hogy a temetőkben ügyeljünk arra, hogy megtisztítsuk a sírhely környezetét a falevelektől, elszáradt koszorúktól és virágoktól! Az újonnan kihelyezett koszorúk és virágok közelébe ne rakjunk mécsest, gyertyát, hiszen azok is könnyen lángra kaphatnak, és csak hőálló mécsestartóban lévő mécsest gyújtsunk meg! Azt lehetőleg úgy helyezzük el, hogy a közelében ne legyen semmilyen éghető anyag és ne tudjon felborulni. Az égő mécsest a sírtól való távozás előtt oltsuk el!  - olvasható a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján az összefoglaló. Figyelmeztetnek arra is: a temetőben kihelyezett hulladékgyűjtőbe ne dobjunk izzó, forró tárgyakat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában