Időszerű

2023.10.18. 16:10

Aláírták a szerződést - Elkezdődik a Katica Óvoda és Mini Bölcsőde felújítása Őriszentpéteren

Háromszázötven millió forintból újul meg az Őriszentpéteri Katica Óvoda és Mini Bölcsőde. A projektet a vállalkozó szerződés ünnepélyes aláírásával indították el, amelyet a város részéről Őr Zoltán polgármester, a kivitelező részéről Koszti Péter és Dóra Vilmos szignózott.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Őr Zoltán polgármester a projektnyitón hangsúlyozta:  Őriszentpéteren, Magyarország második legkisebb városában hatalmas dolog ez a beruházás, amely időszerű, hiszen az óvoda 1981-ben épült és 2006 óta nem esett át felújításon, igaz, 2014-ben energetikai fejlesztés törtét az intézményben. 

A mostani TOP-os pályázatban a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal a konzorciumi partner. A nyertes projektnek köszönhetően sor kerül a tető felújítására, a nyílászárók, valamint az oromdeszkázat és az épületbádogos szerkezetek cseréjére is. Megoldják a hőszigetelést, felújítják a teljes villany-és vízhálózatot, emellett az épület első bejáratánál található fahidat is rendbe hozzák és megtörténik az akadálymentesítés is. A belső felújítás - a kor igényeinek megfelelően - szintén része a projektnek. Végül, de nem utolsósorban az udvar is új elemekkel bővül, a gyerekek nagy örömére.

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: régóta vágyott, nagyszabású beruházás előtt áll Őriszentpéter, amelynek a helyiek mellett a környékbeliek - az ispánkiak, a kondorfaiak, a nagyrákosiak, a szalafőiek és szattaiak - is örülhetnek, hiszen egy modern, energiatakarékos és akadálymentes épület jön létre, amely méltó az óvoda színvonalas oktató-nevelő munkájához.  

Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy nincs is olyan város a vármegyében, ahol ne lett volna óvodai vagy bölcsődei fejlesztés. A Magyar Falu Programnak köszönhetően a vidéki kistelepülések is forráshoz jutottak - mondta, végül kitért arra is: a minőségi óvodai és bölcsődei neveléshez megfelelő körülményeket kell teremteni, ez Őriszentpéteren most megvalósul.

A kivitelezőnek 300 nap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére, a tervek szerint jövő augusztusban adják át a felújított óvodát. Az intézményt az önkormányzat szülők és civil szervezetek segítségével az elmúlt hétvégén költöztette át a Szikszay Edit Művelődési Ház oldalszárnyába. Korábban elvégezték a szükséges átalakításokat, amelyeket a szakhatóság is elfogadott, A kisgyermekek már belakták az új helyet, amely ideiglenes otthonuk lesz a felújítás tíz hónapja alatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában