Elismerés

2023.10.23. 19:25

Az Év Vízitúra Útvonala - Emléktáblát kapott Csörötnek és Csákánydoroszló - fotók

Ez év augusztusában a Rába Csörötnek és Csákánydoroszló közötti szakasza nyerte el a közönség szavazatai alapján az Év Vízitúra Útvonala címet. A Magyar Vízitúra Szövetség ebből az alkalomból adta át szombaton a települések polgármesterei számára a címet jelképező emléktáblát.

Polgár Patrícia

Kocsis Zsolt, Csörötnek polgármestere, Tóth Ákos, a Magyar Vízitúra Szövetség alelnöke, Bálint Zsolt, a Kormorán Kenu Közhasznú Egyesület alelnöke

Forrás: Unger Tamás

Az átadó ünnepséget az Akácfa Kemping melletti Rába-töltésen tartották meg. Ott egy korábbi emléktábla emlékeztet: 2013-ban épült meg az árvízvédelmi töltés a településen lakók védelmére. Szombaton vele szemben, egy újabb sziklára került ki a tábla a címről, melyet az országban elsőként a Csörötnek-Csákánydoroszlói Rába-szakasz érdemelhetett ki.

- A szépségét, az egyediségét, a kalandosságát tekintve ez a szakasz és önmagában a Rába megérdemli ezt a díjat – fogalmazott Kocsis Zsolt, Csörötnek polgármestere. - A Rába-mentiek között szerveződő összefogás példaértékű lehet a más víztestek mellett élőknek. Bízom benne, hogy a most kialakuló projekt példát tud mutatni abban, hogy hogyan lehet egy folyó partján az összefogást megteremteni – mondta Tóth Ákos, a Magyar Vízitúra Szövetség alelnöke köszöntőjében.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta, mióta először kenuba szállt a Rábán, azóta maga is még büszkébben hirdeti a folyó szépségeit. - Arra biztatok mindenkit, hogy ez a jó együttműködés a települések és a szövetség között teljesedjen és hirdesse azt, hogy ez a szakasz idén a Rába legjobb szakasza lett – tette hozzá.

A beszédeket követően Tóth Ákos átadta a polgármesterek számára az emléktáblát, majd közösen leleplezték a tábla végleges helyéül szolgáló sziklát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában