Kijáró

2023.10.24. 12:53

Burgenlandi siker a döntőben

A Burgenlandi Magyar Kultúregyesület felnőtt népzenészeiből álló Csörge Népzenei Együttes őrvidéki magyar népdalokból álló összeállításával nívódíjat nyert a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny döntőjében. A verseny a Csörge első megmérettetése volt.

Polgár Patrícia

A Csörge tagjai: Gaal Günter (hegedű), Seper Marianne (hegedűkontra, ének), Prascsaics Carmen (brácsa, ének), Zsótér Iris (nagybőgő, ének)

A Csörge Népzenei Együttes alsóőri és őriszigeti magyar népdalokat adott elő a verseny döntőjében. Elhangzottak a Gyöngyöm, gyöngyöm, Látod kislány, látod, Alsóőri híd alatt lányok sütik a halat, Jaj, de szépen harangoznak könyörgésre, és az Alsóőri templom tetejére kezdetű dalok. A verseny felnőtt kategóriájának kárpát-medencei döntőjében összesen hatvannyolc énekes és hangszeres együttes mérte össze tudását. A népzenei csoportok Magyarország egész területéről, a Felvidékről, Vajdaságból és Muravidékről érkeztek a versenyre, az őrvidéki magyarságot a Csörge képviselte.

Az együttes tagjai 2014 óta Földesi János és Földesi Jánosné népzenészek tanítványai, a Vass Lajos Népzenei Verseny a zenekar első megmérettetése volt – számolt be a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában