Horgászverseny

2023.10.08. 17:53

Extrém verseny a javából - 8 egyesület küzdött a bajnoki címért Lukácsházán

Az Abért IIes tavon rendezték meg a Garbolino-TackleBait – Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokságot, amelyen 8 egyesület küzdött a bajnoki címért. Az elmúlt év kivételével nem talált legyőzőre az Elektromosok SHE I-es csapat, így a nagy kérdés adott volt: sikerül e visszaszerezni korábbi bajnoki címüket.

Vaol.hu

Az Elektromosok SHE I. csapata visszaszerezte a trófeát

Forrás: Vasivizeken.hu

Viharos erejű szélben kezdődött a felkészülés, a versenyzők elszántsággal és reménnyel nekivágtak a kihívásoknak. Már a csaliellenőrzésen is látszott, hogy egy embert próbáló nap veszi kezdetét 10 órakor, a szél is egyre fokozódott, majd az eső is elkezdett kisebb-nagyobb intenzitással esni. Az erős szél miatt kialakult óriási hullámok, áramlások szinte lehetetlenné tették az úszós horgászatot, de mindenki próbálta a körülményekből kihozni a legtöbbet. A pontos horgászat és csali megtartása miatt a rakós botos módszerben bíztak a versenyzők. Volt, akinek az extrém időjárás a rakós botjában is töréseket okozott. Egyértelműen látszott már a verseny elején: a fogott mennyiség az első fordulóénál is kevesebb lesz, pedig az is 20-30 kilogrammal elmaradt a megszokottól. 

Az ebédcsomagok kiosztásakor a szervezőbizottság – az egészséget szem előtt tartva, és látva, hogy a horgászat szinte értelmetlen küzdelemmé vált – lefújta a versenyt. A mérlegelés izgalmai a kevés fogás ellenére sem maradtak el. Felértékelődött minden szákba terelt kisebb keszeg, törpeharcsa, és azért volt, akinek sikerült 4-5 kilogrammos méretű pontyot és amurt fognia. A második forduló fogási átlaga 4267 grammra csökkent, ugyanez az első fordulóban 10 987 gramm volt. A Megyei Csapatbajnokság 2023. évi győztese az Elektromosok SHE I. csapata (Török Zoltán; Varga Bálint; Tordai Gábor; Hajba Gábor) lett 99 110 gramm fogással. A második helyen az Elektromosok SHE II. csapat (Kovács Péter; Takács Tamás; Tordai József; Linter Hunor) végzett 75 940 gramm fogással. A harmadik helyezett, 53 900 grammos teljesítmén - nyel a Spartacus HE csapata (Borsos Tamás; Vámos Attila; Borsos Attila; Pajtli Tibor) lett. Az idei esztendő Vas Megyei Egyéni Bajnoka Hajba Gábor (Elektromosok SHE) lett, második helyen Kádi Attila (Répcelaki HE) végzett, harmadikként Tordai Gábor (Elektromosok SHE) zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában