Helyi közélet

2023.10.10. 20:42

Félmaraton és túranap

Újdonság a szabadidős programok között a Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranap, amely a Közös jövőnk Vas vármegye projekt részeként valósul meg október 21-én, szombaton. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Vaol.hu

Futva, gyalogolva vagy nordic walking bottal lehet megcsodálni Szentgotthárd és környéke nevezetességeit a Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranap elnevezésű közösségi sportprogramon. A felnőtteknek három távot ajánlanak a szervezők: a 6 kilométeres városi futamon 50 méteres szintkülönbséggel kell számolni. A Hársas tó futam 12 kilométeres lesz, nagyjából 140 méteres emelkedéssel, a legbátrabbak pedig a 21 kilométeres Farkasfai futamot teljesíthetik 320 méteres szintemelkedés mellett. A gyerekeket a Lurkó futamokra várják, lesz 400 méteres, 800 méteres és 2 kilométeres táv is, ezekre előzetes nevezés szükséges. Két gyalogtúrán lehet indulni: a Helyi értékek nyomában elnevezésű, idegenvezetéssel egybekötött ismeretszerző gyalogtúra 5 kilométeres, a Hársas tóig tartó túra pedig 12 kilométeres. Egy 6 kilométeres nordic walking távot is meghirdettek. A rendezvény célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése, valamint a Vas vármegye értékeinek széles körű megismertetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában