Megemlékezés

2023.10.24. 21:45

Magyar zászlókkal szálltak vízre a túrázók a Rábán

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek a Rába-járók kajak-kenu közösség tagjai nemzeti ünnepünkön, október 23-án. A kajakosok és kenusok Csörötneknél szálltak vízre a Rábán, hajóikat magyar zászlókkal díszítették.

Tóth Judit

Hagyomány az ünnepi vízre szállás

Forrás: VN

– A vízitúra megtestesíti azt a szabadságot, azt a nyugalmat, amelyért az 1956-os hősök az életüket adták – mondták az ünnepi túrázók, akik egy közösségi oldalon szerveződött, több mint 500 tagot számláló baráti társaság tagjai, és rendszeresen szerveznek programokat. Az október 23-i vízitúra mostanra hagyomány lett, évről évre többen vesznek részt a közös evezésen. Idén a Rába-járók csoport tagjain kívül érkeztek a programra a fővárosból és a Balaton környékéről, sőt Ausztriából is. A ragyogó októberi napsütés kellemessé tette a túrát, félúton egy kis sütögetésre is jutott idő. A magyar zászlókkal díszített kajakok és kenuk gond nélkül érkeztek meg a célállomásra, Csákánydoroszlóra. Pluszt adott a túrához, hogy idén az év vízitúra-útvonalának választott Csörötnek–Csákánydoroszló közötti Rába-szakaszt teljesítették a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában