Terveken túl

2023.10.01. 07:00

Négyszáz fiatalnak adott munkát a nyári diákmunka program Vasban

Augusztus végén befejeződött a nyári diákmunka program. Vas vármegyében az előzetes tervekhez képest több tanuló foglalkoztatását tudták támogatni, 156 munkáltató 400 diáknak adott munkát önkormányzatoknál, a mezőgazdaságban és a turizmus-vendéglátásban - közölte a Vas Vármegyei Kormányhivatal.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Unger Tamás

A „Nyári diákmunka 2023” program azoknak a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákoknak biztosított jövedelemszerzési lehetőséget, akik nem álltak munkaviszonyban és nem rendelkeztek vállalkozási jogviszonnyal sem.  

A vármegyében 52,2 millió forint állt rendelkezésre erre a célra, és legalább 395 diák foglalkoztatásának támogatása volt a cél.  Az előzetes tervekhez képest több, 400 diák dolgozott 156 munkáltatónál a program június 15 – augusztus 31. közötti időszakában.  

Mint arról korábban beszámoltunk, Sében például négy héten át hét fiatal segítette az önkormányzat munkáját - meg is látogattuk a csapatot.

A diákok foglalkoztatásában legnagyobb mértékben az önkormányzatok vettek részt. Vármegyei szinten 116 önkormányzatnál 301-en szereztek munkatapasztalatot. A kormány segítve a fiatalok önálló életkezdését, a 25 év alattiak munkavégzését szja-mentessé tette, így idén nyáron is több pénz maradhatott a diákoknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában