Tanítás

2023.10.14. 22:26

Nyugdíjba vonult a sokoldalú burgenlandi pedagógus

Tóth Mária, a felsőpulyai Általános Iskola magyar pedagógusa nyugdíjba vonult, aki 1998 óta tanított elkötelezetten az iskolában. Pályafutása során oktatott felnőtteket is a Burgenlandi Pedagógiai Főiskolán és a Burgenlandi Magyarok Népfőiskoláján.

Vaol.hu

Nevéhez fűződik az első locsmándi-zsirai iskolai nyári nyelvtábor megszervezése a rendszerváltozás előtt. Több településen tanított magyar nyelvet a gyerekeknek. Volt olyan diákja, aki az ő ösztönzésére Magyarországon tanult tovább - olvasható a volksgruppen.orf.at-n.

Felnőttek oktatása mellett részt vett a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület és a Közép-Burgenlandi Magyar Kultúregyesület munkájában is. Szerkesztette az Őrvidéki Híreket és az Őrséget, valamint a Napocska gyermekújságot. Dolgozott az Antenne4 rádiónak és az ORF magyar szerkesztőségének is.

Aktív nyugdíjas éveire készül, már jelentkezett önkéntes olvasástanítónak az iskolákban. Több évtizedes lelkiismeretes munkája során a tudás átadásán fáradozott, tiszteletet keltve ezzel a diákokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában