Figyeljenek

2023.10.16. 13:56

Óvatosan a Széll Kálmán utcában! A szombathelyi városvezetés osztrák technológiát mutat be - fotók

Egyelőre senki sem tudott hasonló osztrák megoldást mutatni, mint amit a baloldali városvezetés a csatornafedelek szintbe helyezése során a Széll Kálmán utcában éppen „bemutat” a szombathelyieknek. Jobb, ha az autósok figyelnek, amikor ezt az útszakaszt választják, de talán még jobb, ha egy ideig elkerülik.

Tömböly Ágnes

Forrás: Dr. Szendrő-Németh Tamás blogja

Több helyen felvágták az útburkolatot a Széll Kálmán utcában. Dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger hívta fel legutóbbi bejegyzéseiben a figyelmet az autósok számára bosszantó helyzetre. Azt írta: „Aki látott ilyen technológiával Ausztriában csatornafedelet cserélni, legyen szíves küldjön róla képet!” Hétfőig a kommentek közé egy ilyen kép sem érkezett. A forgalmas, buszjáratok által is használt utcában a csatornafedeleknél körbevágták az útburkolatot. Információink szerint azt betonnal öntötték ki, és arra kavics került. Vannak, akik a helyzetet felmérve óvatosabban közlekednek most a Széll Kálmán utcában, hiszen a kavicsfelverések nem várt károkat okozhatnak a gépjárművön. Mások mit sem törődve ezzel csak nagy gázt adva végighajtanak az útszakaszon. Mindennek már látható nyomai vannak: a kavicsok nagy területen borították el az aszfaltot.

A civil blogger bejegyzésében nem véletlenül hivatkozott az osztrák technológiára. Lapunk is beszámolt arról, hogy az önkormányzat idén 50 millió forintot fordít a csatornafedelek szintbe helyezésére. –Azt a technológiát fogjuk használni, amit Ausztriában is alkalmaznak. Reméljük, hogy komoly minőségi javulást tudunk ezzel elérni a szombathelyi közlekedésben – mondta el májusi sajtótájékoztatóján dr. Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere. 

„Alakul az osztrák feeling” – ezt már vasárnap tette közzé dr. Szendrő-Németh Tamás újabb képek mellett. Az esőzés és az utcára nehezedő gépjárműforgalom eredményeként van, ahol már komoly úthiba keletkezett a kétségtelenül látványos városi beruházás nyomán.

Kérdésekkel fordultunk Horváth Attila alpolgármesterhez, hogy megtudjuk, Ausztria melyik részén alkalmazzák a szombathelyi utakon látott technológiát. Rákérdeztünk arra is, meddig kell még a Széll Kálmán utcában kerülgetni a beruházás részeredményeként keletkezett úthibákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában