Önerőből valósul meg

2023.10.26. 16:00

Párhuzamosan két nagyobb beruházás is fut Jákfán

Párhuzamosan két nagyobb, önerőből megvalósuló beruházás is fut Jákfán: kívül-belül megújul a település művelődési háza, mellette pedig új járdaszakaszokat építenek.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Kívülről és belülről is új vakolatot kap az épület és annak érdekében, hogy a jövőben jobban szellőzzön, a falakhoz közel álló fákat kivágták. A művelődési ház belsejében a plafonra álmennyezet kerül, és lecserélik a régi világítótesteket is – tudtuk meg Fodor Lászlónétól, Jákfa polgármesterétől. Hozzátette, a nagyjából 17 millió forintból megvalósuló munkálatok várhatóan a jövő hónap közepére készülnek el, november 18-án a Marton-napot már ott szeretné ünnepelni a falu közössége.

A másik aktuális önerős beruházásban a polgármesteri hivataltól a művelődési ház felé vezető járda egy, nagyon rossz állapotban levő szakasza újulhatott meg – ezzel párhuzamosan, az utca túloldalán egy korábban elmaradt járdaszakasz épülhet meg. Mellette két kisebb, ám lakott közben épülhetett aszfaltos út. Ez a projekt közel 15 millió forintjába kerül az önkormányzatnak – ismertette a polgármester.

Fodor Lászlóné végezetül hozzátette: rendkívül hálás az elmúlt évek pályázati lehetőségeiért, mert azok nélkül ezek a beruházások sem valósulhatnának meg. Ugyanis azok segítségével tudott úgy gazdálkodni az önkormányzat, hogy most saját erőből végeztethesse el a felújításokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában