Október 23. - 2023

2023.10.23. 20:27

Répcelakon is megemlékeztek a hősökről

Polgár Patrícia

Ágh Péter képviselő a répcelakiakkal emlékezett

Forrás: Ohr Tibor

"Répcelakon az október 23-ai ünnepi megemlékezés 16.45-kor, az evangélikus templom falán lévő emléktábla megkoszorúzásával vette kezdetét. Onnan az ünneplők a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár színháztermébe vonultak át. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő, aki beszédében hangsúlyozta: amikor 1956-ra emlékezünk, akkor a magyar nemzet bátorságára, magára találásának és megerősödésének pillanatára is emlékezünk. A szovjet birodalom azt hitte, bármit meg lehet tenni az emberekkel, bármit egy nemzettel, de tévedtek. A magyarok szabadságharcba kezdtek és népek sora nézte néma csodálattal a magyarok bátorságát. - Mi magyarok ezer év alatt megtanultuk: ha feladjuk, ha beletörődünk, ha lemondunk a magyar szabadságról, akkor elveszünk. Birodalmak árnyékában kellett évszázadról évszázadra megküzdenünk a fennmaradásért. Még mindig itt vagyunk, mert a szabadságvágyunkat nem tudták megtörni. Vertünk már le sast, félholdat és vörös csillagot – szólt a képviselő.
Az ünnepi gondolatokat követően átadták munkája elismeréséül Répcelak Város Önkormányzata Répcelak Városért Díszoklevelet adományoz Őri Tamás, a Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka és Könczölné Bernáth Ilona, a Répcelaki Polgárőr Egyesület elnöke részére. Az ünnepségen köszöntötték Finta Zelmát, akinek a 2021/22-es tanévben elért kimagasló tanulmányi és sportteljesítményéért a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet adományozta a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában