Október 23. - 2023

2023.10.22. 12:30

Örkény emléklapjai vezették őket – Műsor, koszorúzás Vépen az ’56-os évfordulón - fotók

Tóth Katalin

Fotó: Tóth Kata

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója alkalmából október 20-án, pénteken rendeztek városi megemlékezést Vépen. A Kisalföldi AszC Vépi Mezőgazdasági Technikumában általános és középiskolás diákok a műsor szereplőivel együtt „lapoztak bele az emlékiratokba, nézték meg fényképeket, az arcokat, az utcákat, férfiakat, asszonyokat és gyerekeket, kabátokat és frizurákat, kirakatokat és kapualjakat. Budapestet, amely egyszerre volt hősies és sebzett.”

 A drámai napok történéseivel Örkény Noteszlapok című feljegyzésein keresztül ismerkedtek, amelyekben a szabadságharc minden árnyalata benne van. A zenei betétekkel tűzdelt, mozgalmas műsor utolsó mozzanataként A „Mi így látjuk 56-ot” mondatot formázták a feltartott kartonlapok. A zene végén a diákok együtt kiáltották: Van hazánk!

Dr. Kovácsné Végh Judit állította össze a műsort, amelyben a 10.c osztályosok szerepeltek. A megemlékezés a templomnál, az ’56-os áldozatok emlékművénél koszorúzással ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában