Imádkoznak

2023.10.07. 14:00

Rózsafüzér-zarándoklat indult a békéért a szombathelyi Szent Márton-templomtól - fotók

Gyalogos rózsafüzér-zarándoklat indult szombat délelőtt a Szent Márton-templomtól. A hívek ezúttal a békéért imádkoznak.

Tóth Katalin

Forrás: Unger Tamás

Mintegy negyvenen keltek útra a Szent Márton Plébánia közössége ás Cursillós csoportja által életre hívott úton. A kámoni Krisztus Király templomot, az oladi Fatimai Szűz Mária templomot, a Székesegyházat, a Kálvária-templomot, a Szent Kvirin (szalézi) templomot, a szőlősi Jézus Szíve templomot is érinti a sor elején feldíszített kereszttel, Mikulyák László plébános vezetésével haladó gyalogos menet. 

Horváth Lászlóné Erzsike, a zarándoklat egyik szervezője elmondta: céljuk, hogy minél többen csatlakozzanak csapatukhoz, és imádkozzanak a békéért, hiszen ki kell esdekelni, hogy vége legyen a háborúnak, béke legyen végre szívünkben és az egész világon. Minden templomban közösen imádkoznak – az egyes megállóknál újabb hívek társulnak hozzájuk, mások, ha elfáradtak, kiléphetnek. Este a Szent Márton-templomba érkeznek vissza, ahol 18 órakor püspöki szentmisével zárul a nap. A szentmise főcelebránsa dr. Székely János megyéspüspök, koncelebrál Félicien Ntambue kongói püspök. Október a rózsafüzér hónapja, ezen belül október 7. a Rózsafüzér Királynője (Regina Rosarii), az Olvasós Boldogasszony emléknapja – hálaünnep Mária közbenjárásáért, Isten segítségéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában